Drets de la infància

El 20 de novembre celebrem el dia universal de la infància perquè, tal dia com hui en l’any 1989 es va aprovar la Declaració Universal dels drets dels xiquets i xiquetes per part de l’Assemblea General de les Nacions Unides. Es tracta d’un conjunt de normes jurídiques que tenen com a objectiu protegir als i les menors i garantir el seu benestar.

Aquests són alguns principis que recull el document que van signar i es van comprometre a complir, en el seu dia, 195 estats i que, actualment, només EUA es nega a reconéixer. Encara que malgrat tot, són més els països que segueixen sense complir els principis bàsics dels drets de la infància i per tant, hem de seguir defensant-los dia a dia entre totes i tots.

Aquest projecte el vam realitzar per a l’Ajuntament de Silla (València) en 2019 per commemorar 30 anys dels drets de la infància. La iniciativa, promoguda per la regidoria de normalització lingüística i la de participació ciutadana, es va materialitzar en la confecció d’un calendari que tal com expliquen els responsables de l’àrea: “pretén contribuir a sensibilitzar a la ciutadania del fet que els xiquets i xiquetes tenen dret a ser qui són, dret a la diversitat i a la inclusió a ser iguals”.

http://www.silla.es/noticies/i/90453/1342/silla-edita-un-calendari-sobre-els-drets-de-la-infancia

Compartir noticia

Share on facebook
Share on twitter
Share on pinterest