Shhhh pum!

L’amixi va néixer un cinc de desembre silenciós, en un ambient on es respirava pau i molta calma. Aquell dia va marcar la seua personalitat pausada i tranquil·la, però amb l’esclat del seu primer plor tothom, allí present, ja va intuir quina seria la seua gran devoció.

Com a bona valenciana, a Lady Laura -així la van anomenar els seus pares mentre escoltaven un disc de Roberto Carlos- l’apassiona el soroll. Des de ben menuda, va començar a col·leccionar tota classe d’explosius des dels més senzills com ara bombetes, petards i masclets, fins als més sofisticats, és a dir, traques, coets i focs artificials.  Sempre li ha agradat assegurar-se que cada festivitat s’anuncie amb un bon esclafit que faça tremolar mar i terra, i com que és purissimera no escatima mai en material pirotècnic. 

És per això que des de fa 35 anys, cada 5 de desembre es registren per tota La Plana estranys moviments sísmics, acompanyats de fum de colors i fortes explosions. I és que aquest és el dia de la seua màxima celebració, el seu aniversari quan aprofita per a detonar tota la pólvora que ha anat acumulant al llarg de l’any.